15 januari 2024

Shed Seven


Hoewel ze blijkbaar al 30 jaar bestaan, is Shed Seven niet meteen een band waar ik vertrouwd mee ben. In de golf van Britpop hadden ze blijkbaar wel wat succes (vooral in het Verenigd Koninkrijk, veronderstel ik), maar A matter of time is voor het mij het eerste album van het vijftal uit York.
Niettemin is het een heel aangename kennismaking. De alternatieve rock van de band klinkt erg melodieus (Kissing California neight zelfs een beetje naar The Beach Boys) maar vergeet niet dat energie de drijvende kracht is van rock. De grote aantrekkingskracht van deze plaat ligt trouwens in de afwisseling. Up tempo-nummers als Talk of the town, In ecstasy (met Rowetta van Happy Mondays) en Ring the changes worden afgelost door de ballad Tripping with you (met Laura McClure van Reverend And The Makers) of Starlings. Ook Let's go dancing sleept zich toepasselijk over de dansvloer.
Afgesloten wordt er met Throwaways waarop Pete Doherty meezingt. Het is niet alleen het langste nummer van de plaat (met net iets meer dan 6 minuten), het is ook waardig slotnummer voor een plaat die aangenaam verraste.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: