17 januari 2024

Marika Hackman


De Londense Marika Hackman heeft, zo verklappen we u graag nu al, met Big sigh een prachtige plaat afgeleverd die haar talenten als songwriter, zangeres en multi-instrumentaliste mooi illustreert.
De korte opener The ground laat je naar adem happen. Wat erna volgt, zweeft tussen het beste van Suzanne Vega (No caffeine), de verstilling van This Mortal Coil (Hanging) en de tederheid van Agnes Obel (The lonely house). De meeste songs worden geboren uit stilte en traagheid maar Marika schuwt een hoger tempo niet, zoals blijkt uit onder meer Slime, dat zo terechtkan in de catalogus van het label 4AD. Het is pas na meerdere luisterbeurten dat de plaat mondjesmaat haar geheimen en details prijsgeeft. Dat hoeft geen nadeel te zijn want elke beluistering is een onderdompeling in een wereld waar het heerlijk toeven is voor oren die verlangen naar mooie melodieën.
Met haar vijfde album verdient deze vrouw een plaats in uw platenkast (of uw streaminglijst als u fysieke dragers afgezworen hebt). Je krijgt een synthese van kwetsbaarheid en kracht, verenigd in één artieste en soms zelfs in één song. 

Beluister hieronder het volledige album, dat je kan bestellen via haar website:

Geen opmerkingen: