08 augustus 2020

Glass Animals


De muzieksmaak van mijn oudste stiefdochter kruist af en toe de mijne om dan weer een andere richting uit te gaan. Nu ja, dat gebeurt nu eenmaal tussen verschillende generaties en erg is het niet. Op één van die kruispunten bevinden zich Glass Animals, een band die hier al twee keer aan bod kwam met een single.
Het viertal uit Oxford maakt muziek die met beide voeten stevig in het heden geplant staat. Er zit wat hiphop door, veel dance maar het zijn vooral de mooie melodieën en de slimme opbouw die overtuigen. En de plaat vormt een heel consistent geheel, zakt nergens in en biedt afwisseling met ook tussendoor kleine intermezzi in de vorm van drie hooguit een minuut durende fragmentjes. 
Boven de rest steekt toch één duo opeenvolgende songs uit: Domestic bliss en Heat waves kregen een uiterst sterk fundament mee in de ritmesectie en beklijven meer dankzij een intelligent refrein. Net als de rest van de plaat klinken ze tegelijk dromerig maar ook vastberaden. Elke beluistering opnieuw weten ze zich uit het peloton los te rukken om hun kwaliteiten ten volle te laten bewonderen. 

Beluister hieronder de volledige plaat:

Geen opmerkingen: