05 februari 2018

Efrim Manuel Menuck


Efrim Manuel Menuck is de oprichter van Godspeed You! Black Emperor én A Silver Mt. Zion. Niettemin voelde hij de behoefte om onder eigen naam Plays 'High gospel' uit te brengen in 2011 en ook nu weer verschijnt er een soloplaat van de Canadees.
Pissing stars vist muzikaal natuurlijk in de vijver waarin beide al eerder vernoemde bands vissen, hij is daar immers de man die de netten uitzet. Je mag dus postrock verwachten die nu eens fluistert en als een zachte bries over het landschap waait, bijna zucht, dan weer buldert en rukt aan de takken als een orkaan. Beide componenten vind je zeker en vast terug in openingssong Black flags ov thee holy sonne. Waar A lamb in the land of payday loans drijft op een krachtige melodie, klinkt The lion-daggers of Calais omineus, dreigend, intimiderend. Kills v. lies neemt die dreiging overigens allesbehalve weg, ondanks de stem die je hoort vertellen. Hart_kashoggi is een drone met daaromheen een fijn touwtje van een zachte melodie geweven. Het resultaat is intrigerend.
Het is even wennen aan deze plaat en meerdere luisterbeurten geven je de tijd om de kracht ervan evenals de subtiliteit te waarderen. Ik ben sowieso al een fan van zowat alles wat zijn beide bands uitbrengen, maar Efrim heeft me ook op dit solo-album weten te overtuigen.

Beluister hieronder het volledige album, dat je kan kopen via de platenmaatschappij of via zijn Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.