19 februari 2018

Tom Helsen


Kent u Sun in her eyes nog, die mooie, opgewekte song die Tom Helsen in 2007 eindelijk een doorbraak opleverde. Helaas dateerde zijn meest recente album al van 2008, dus erg lang heeft hij niet kunnen genieten van die vergrote bekendheid. En toch doet zijn naam nog vaak een belletje rinkelen. Gelukkig maar, zo verdwijnt de release van Cupcakes, zijn zesde plaat, niet onmiddellijk in de vergetelheid. Dat zou onterecht zijn want de uit Leuven opererende zanger toont nog maar eens dat hij heerlijke, pretentieloze popliedjes weet te maken.
Ook ballads weet hij vakkundig in elkaar te zetten: Billboards is het soort song waarmee een door puisten geteisterde puber het meisje van de buren weet te overtuigen wat voor een gevoelige jongen hij wel is. Wie dat twintig jaar later bij zijn oude vlam nog eens wil herhalen, doet dat up-tempo met They don't make 'em like you anymore
Het lijkt een beetje alsof de tijd sinds 2008 stilgestaan heeft: Tom Helsen klinkt nog steeds heel herkenbaar als Tom Helsen en de liedjes die hij brengt, passen naadloos op elke vorige plaat, op een af en toe wat moderner arrangement (zoals in Happy) na. Maar wie ben ik om het deze ideale schoonzoon niet te gunnen dat hij hiermee weer oppikt met het succes dat hij een decennium geleden had.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.