24 februari 2018

Awkward I


Djurre De Haan is een Nederlandse singer-songwriter die onder de naam Awkward I muziek brengt. Na twee EP's en planten in 2009 en 2011 is hij nu terug met Kyd. Dat is een verzameling liedjes waarop de lo-fi welig tiert. Toch merkt de aandachtige luisteraar meteen dat de songs best wel van hoge kwaliteit zijn.
Neem bijvoorbeeld de opener Milkshakes funnelcakes dat bijzonder lieflijk start, zowel muzikaal als tekstueel. Toch barst de song af en toe, ietwat ingehouden weliswaar, uit in wat een exuberant feestje had kunnen worden. Wat te denken van het grappige Happiest man (at your funeral)? De Nederlander weet tragiek te verwoorden op een wijze die toch een kleine glimlach op het gezicht tovert. De strijkers verlenen dit lied wat extra diepte. Easy is het soort nummer waarvan wij er meer willen horen op de radio, met een vleugje Weezer. Bij Road is rock moet ik dan weer denken aan Bonnie 'Prince' Billy
Het trage, slepende The shotgun position laat een alt.country-kant zien die we op deze plaat nog niet eerder hadden gehoord. Haul away is één van de sterkste songs op deze plaat en lijkt zelfs bij elke beluistering nog te groeien. Dat geldt ook voor No waterfall. Skinny jeans is nostalgie verpakt in de strijkers die we al eerder aan het werk hoorden. 
Acht van de twaalf songs zijn top en de rest is nog altijd goed, dat moet ruim volstaan om deze plaat aan familie, vrienden, kennissen en buren aan te raden. Awkward I is zowaar één van de leukste ontdekkingen totnogtoe van het jaar en ik ga zeker zijn vroeger werk ook eens beluisteren.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.