09 september 2020

Grant-Lee Phillips


Met het debuutalbum Fuzzy wist Grant Lee Buffalo ons allemaal heerlijk te verrassen en we danken er heerlijke singles als het titelnummer en Jupiter and teardrop aan. De band bracht gedurende de jaren negentig vier albums uit en deze eeuw is de muziek van frontman Grant-Lee Phillips gewoon onder zijn eigen naam te beluisteren. Lightning, show us your stuff is zijn tiende plaat al en opnieuw horen we vanzelfsprekend echo's van zijn vroegere band doorheen vele nummers. Zo hadden Mournig dove en Straight to the ground (één van de hoogtepunten van deze plaat overigens) niet misstaan op het verzameld werk van de band.
Toch is 's mans muziek wel degelijk wat veranderd en dat hoor je onder meer in dat ander hoogtepunt, Sometimes you wake up in Charleston. Dit is puur singer-songwritermateriaal gedrenkt in americana, het druipt zelfs nog. Ook Gather up laat (nog) een andere kant van de Californiër horen.
Deze plaat heeft wat tijd nodig om onder de huid te gaan kruipen. Behoedzaam klinken de songs en even behoedzaam banen ze zich een weg naar je hart. Daar verdienen ze ook echt wel een plaatsje.

Je kan de plaat hier kopen op zijn Bandcamp-pagina en hieronder alvast beluisteren:

Geen opmerkingen: