31 maart 2020

Basia Bulat


Het moet ruim tien jaar geleden zijn dat ik de Canadese singer-songwriter Basia Bulat leerde kennen. Ik viel voor haar mooie stem en haar lieflijke melodieën. Met Are you in love? heeft ze haar vijfde studioplaat uit. Dat wijst niet meteen op grote productiviteit, als je beseft dat haar debuut al in 2007 uitkwam. Maar aangezien ik kwaliteit boven kwantiteit verkies, vind ik het niet erg.
En kwaliteit is er weer overvloedig aanwezig op dit album. Uiteraard schurken de songs zich aan tegen de mierzoete popkant van het muzikaal spectrum aan. Wat had je ook anders verwacht met zo'n albumtitel? Zoals Abba bewees, valt daar echter ook eer te halen. Ze is overigens in goed gezelschap want uit eenzelfde vaatje tappen ook Feist en Vetiver, om maar twee anderen te noemen. 
De mooie stem komt in vrijwel elke song goed tot haar recht maar een extra vermelding verdienen toch Hall of mirrors, dat voorzien werd van een americana-"twang", en Pale blue, dat een iets rijkere instrumentatie meekreeg dan de meeste songs.

Je kan dit album hier (in digitale vorm) kopen via haar Bandcamp-pagina en hieronder alvast beluisteren:

Geen opmerkingen: