26 maart 2020

Borokov Borokov


Jaren tachtig electronica overheerst het geluid op Enkel duetten van Borokov Borokov, een band waar we het hier al eens eerder over hadden, naar aanleiding van Eerlijk delen. De vier Antwerpenaren keren daarmee helemaal terug naar een traditie die groot werd door bands als Arbeid Adelt!
Zoals de titel al zegt, staat deze plaat vol samenwerkingen met andere muzikanten. Dat levert bijwijlen hilarische momenten op met absurde, grappige teksten, zoals opener Oude telefoon (met Raf Valles Hilario, frontman van The Jagged Frequency). Godverdomme is de meest swingende en dansbare huiselijke ruzie die ik al ooit hoorde (en ik denk niet dat daar in mijn leven nog verandering in zal komen). Fenne Kuppens (van Whispering Sons) mag mee een liefdesliedje (Dat wat u zoekt) vorm geven dat zich tekstgewijs volledig in de vorm van een sollicitatiebrief uitdrukt. En voor het summum van electronica in Of wordt beroep gedaan op grootmeesters Dijf Sanders en al eerder vernoemd grote voorbeeld, Marcel Vanthilt. Het levert een mengeling op van disco, psychedelica en post-industrial.
Het Nederlandstalig lied, dat volgens nationalisten beter wat meer airplay zou krijgen, krijgt hier zo'n schop onder de kont dat het wel wakker MOET worden. Mij hoor je daar alvast niet over klagen.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: