06 december 2018

Jesus And The Christians


In 2013 brachten Jesus And The Christians al eens het amusante The pros and cons of hell uit en nu blijkt deze gelegenheidsband zowaar de soundtrack gemaakt te hebben bij een film waarin de Sint zélf gestraft wordt en vervangen door Cindy Claus. Die film heet, net als deze EP, The coming of Cindy Claus.
Deze verzameling songs is heterogener dan een verzameling "gevonden voorwerpen". The return of the outer space kittens klinkt alsof de kinderen van Jean-Michel Jarre tijdens vaders afwezigheid toch aan zijn spullen zaten, Lick pussycat! Lick! Lick! is French kiss van Lil Louis all over. History's most evil monsters: Sinterklaas is een apocalyptische instrumental en Attack of the vixen: time to surrender klinkt als de new age die uit de luidsprekers komt in de wachtzaal van de kinesiste. Kill yourself like nobody is watching is geile eighties electropop zoals we die in decennia niet meer gehoord hebben.
U hebt het intussen vast al begrepen: de goede smaak mag even aan de kant, de ironiemeter behoedt je best voor ontploffen door hem even uit te schakelen en voor de rest: sit back en enjoy!

Beluister hieronder de volledige EP:

Geen opmerkingen: