02 januari 2018

Jeff Rosenstock


2018 is nog piepjong en de eerste releases zijn er al. Onder die vroege vogels bevindt zich Jeff Rosenstock, een Amerikaanse muzikant en songschrijver die voorheen bij bands als The Arrogant Sons Of Bitches (ska), Bomb The Music Industry! en Kudrow speelde. Dit is al zijn derde solo-album en ze heet Post-.
De intro van 6 seconden had niet echt gehoeven maar wat we daarna horen, maakt me toch wel blij. Dit is rommelige (post-?)punk, een vleugje collegerock met verwijzingen naar bands als Nada Surf en (recenter) PUP, Pinegrove of Teen Suicide. Die mengeling van slackertraditie en (post)punkattitude maakt de songs, die meestal kort en krachtig zijn, heel genietbaar. Tweemaal duren de nummers langer: USA kent een lange outro die toch nog even openbarst, afsluiter Let them win duurt naar mijn mening gewoon veel te lang. USA behoort trouwens tot de hoogtepunten op deze plaat, net als Yr throat, het compacte Powerlessness en de meer genuanceerde songs 9:10 en TV stars. Niet toevallig ligt in de die laatstgenoemde liedjes het tempo iets lager.
Deze release op 2 januari bewijst dat ook dit jaar ontelbaar veel platen zullen uitgebracht worden en deze dreigt halfweg het jaar (en zeker tegen de eindejaarslijstjes, waar ze wellicht ook niet in thuishoort, hoor) alweer vergeten te zijn, maar om het jaar in te zetten is dit een meer dan verdienstelijk album.

Beluister hieronder het volledige album via 's mans Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.