08 december 2013

Liebster Award

Ik neem de uitdaging (en de Liebster Award) aan van Nachtbraker en vermeld hieronder 11 feiten over mezelf, beantwoord zijn 11 vragen en stel zelf 11 nieuwe aan blogger die ik nomineer.Elf feiten over mezelf:
 1.  Hoewel ik strikt genomen zelf geen orthopedagoog ben (maar ik werk wel in die functie), ben ik hoofd- en eindredacteur van het Vlaams Tijdschrift voor Orthopedagogiek en lid van de Raad van Bestuur van de VVO (Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen).
 2. Ik stond ooit te musiceren op het podium van de AB, tijdens een uitverkocht concert dan nog wel.
 3. Ik kreeg ooit een tekening, die ik jammer genoeg enkele jaren later verloor. Ik weet niet van wie ik ze kreeg (althans niet haar naam), en toch is het één van mijn mooiste herinneringen aan mijn kindertijd. Op de tekening stond een leeuw op een troon, met daaronder geschreven: "Sven, stilzitten als deze leeuw zou jij moeten kunnen doen."
 4. Ik kan amper zonder stromende tranen luisteren naar Pissing in a river van Patti Smith, en dat komt deels door de film All over me.
 5. Onvoorwaardelijke liefde: ik ken het nu écht, dankzij mijn kinderen. Zoals ik mijn dochter al eens antwoordde: "er is niets dat jullie kunnen doen dat zou maken dat ik je niet graag meer zie".
 6. Bij toeval verkreeg ik ooit een eerste persing van het debuutalbum van Einstürzende Neubauten. Er zijn mensen die daar veel geld zouden voor geven... (maar ik verkoop ze niet).
 7. Er zijn dingen die ik vroeger gedaan heb, waarvan nogal wat van mijn huidige vrienden en kennissen vermoedelijk verbaasd zouden opkijken: scheidsrechter in het voetbal, misdienaar, lid van een parochieploeg (een soort "dagelijks bestuur" van een parochie), bakkersgast (als vakantie- en studentenjob) en zo'n man die onbekenden opbelt om afspraken te maken om een demonstratie te geven (die demonstraties gaf ik niet zelf).
 8. Ik dans nog altijd heel graag op drum 'n bass.
 9. Een bepaalde beslissing waar ik soms spijt van heb, heeft uiteindelijk wel geleid tot enkele van de mooiste dingen in mijn leven vandaag. Ik blijf dat bizar vinden.
 10. Ik houd van boeken over mensen die slechte dingen doen en waarbij de auteur erin slaagt je helemaal mee te nemen in hun belevingswereld, waardoor ik wél heel goed begrijp hoe ze ertoe komen te doen wat ze doen: Het parfum van Patrick Süskind, Lolita van Vladimir Nabokov, And the ass saw the angel van Nick Cave,...
 11. Ik leg het graag uit, eigenlijk. Ik houd van lesgeven, al zou ik geen voltijds leraar willen zijn. 
Elf antwoorden: (met de vraag telkens cursief)

Wat vrees je het meeste in het leven?

Ik ben er als de dood voor dat mijn kinderen iets ergs zou overkomen. Ik had geen flauw benul van de angsten die je als ouder kunt uitstaan, soms zelfs gewoon zonder een concrete aanleiding.
 

Ben je een voorstander van de doodstraf?

Integendeel, ik ben absoluut een tegenstander. Vergelding mag geen grond zijn voor bestraffing, en vergelding is geen rechtvaardigheid.


Moet porno op het internet verboden worden?


Pff, ik denk dat dat zinloos zou zijn. Als er een plaats is waar wat verboden is, welig tiert, is het wel het internet.


Heb je ooit al eigenhandig een dier gedood? Ik bedoel dan een zoogdier, geen insect of zo ;-)

Ik denk het niet (ik kan het me alvast niet herinneren). Ik vond getuige zijn van het (per ongeluk) nogal wreed doden van enkele kikkers door een jongere op het werk, al behoorlijk aangrijpend (meer dan ik me had kunnen inbeelden). Voor alle duidelijkheid: haar trof geen schuld, en ze zat er zelf ook erg mee. Maar hoewel ik met het verhaal soms meelach met collega's, vond ik het toch heavy.


Ben je een voorstander van de legalisering van soft drugs?

Ik was het vroeger zeker, maar vandaag weet ik het niet. Ik ben tot het besef gekomen dat de kwestie een pak complexer en genuanceerder is dan ik voorheen dacht. En ik ken er te weinig van om dan echt een gedegen standpunt in te kunnen nemen.
Ik vind het wel vreemd dat alcohol en tabak voor zo weinig mensen die tegen de legalisering van softdrugs zijn, een probleem vormen. Ik zie het verschil eigenlijk niet echt...


Mogen kinderen zelf beslissen over hun eigen leven en dus euthanasie plegen?

Dit vind ik ook een moeilijke vraag. Het is voor mij een beetje zoals de vraag of sommige mensen wel zelf zouden mogen beslissen of ze kinderen krijgen of niet. Het is zo'n kruispunt waar morele standpunten op een onverenigbare wijze samenkomen.


Doe je je job graag?

Meer zelfs, ik kan me geen job voorstellen die ik liever zou doen. Misschien komt dat wel doordat ik buiten mijn job ook nog andere dingen kan doen die ik leuk vind. Niet alle aspecten van mijn job vind ik leuk, maar ik zou niet weten wat ik (als job) beter zou kunnen doen dan wat ik nu doe.


Heb je al eens moeten huilen op een concert?

Wel, de enige keer dat ik Patti Smith live zag (op de Lokerse Feesten), speelde ze Pissing in a river niet. Dat verklaart wellicht waarom ik nog nooit huilde op een concert.
Ik heb wel al gehuild bij films (en ook dat zal velen verbazen). De oudste "huil"herinnering bij een film was bij Kes. Zowel toen ik die thuis (als kind) zag als later op school (en toen wist ik dus al wat er zou gebeuren), heb ik gehuild. De laatste film waarbij ik huilde, was The broken circle breakdown.


Wat is je strafste sportieve prestatie?

Dat ik na sommige wedstrijden als scheidsrechter nog bijna 20 km moest fietsen om naar huis te geraken en niet van mijn fiets viel, vond ik toen soms écht een ongelooflijke prestatie...


Ben je in een relatie al eens verliefd geweest op een ander?

Omdat ik ervan overtuigd ben dat verliefdheid iets is wat je overkomt en door wat ik in de lessen over psycho-analyse leerde over het object van je verlangen, vind ik het helemaal niet abnormaal dat iemand verliefd wordt als hij/zij al in een relatie zit. Het is mij meermaals overkomen. Het belangrijkste is wat je ermee doet, of niet doet...


Vind je dat de verkoop van homeopathische geneesmiddelen verboden zou moeten worden?


Neen, ik zou niet weten waarom. De verkoop van sommige reguliere geneesmiddelen is een pak problematischer.

 Elf vragen voor de volgende(n):

 1. Op welke plek op aarde had je het liefst geboren willen zijn?
 2. Welk voorwerp in jouw bezit is je het meest dierbaar?
 3. Op wiens talent ben je eigenlijk toch wel een beetje jaloers?
 4. Welk personage uit een boek zou je wel eens een dag (of langer) willen zijn?
 5. Welk aspect van je werk bevalt je het meest?
 6. Wat is je vroegste herinnering?
 7. Welk gerecht maak je het liefst klaar?
 8. Welke film kan je telkens opnieuw bekijken zonder hem beu te worden?
 9. Wat is het mooiste compliment dat je al ooit kreeg?
 10. Hoe erg vind je liegen?
 11. Wat is je favoriete liedje aller tijden?
Ik geef de Liebster Award met plezier door aan De Afwasdialogen, Casa Murphy, Zapnimf, Plutomeisje, Laura Date, Mompelpoes en Mij.

2 opmerkingen:

Nachtbraker zei

Bedankt om het stokje over te nemen :-) Interessante antwoorden en ook interessant vragen van jezelf :-) Ik wist dat je een voetbalfan bent, maar dat je nog scheidsrechter geweest bent, daar kijk ik wel van op... Ook leuk dat je je job erg graag doet. Ik heb dezelfde mening zoals jij wat betreft de doodstraf, en ik vond het verhaal over de kikkers tragisch maar ook erg grappig ;-) Films kunnen mij trouwens ook vaak aangrijpen...

Elke zei

Bijna klaar, het komt vandaag online.

Ik wist natuurlijk al veel van wat je vertelt en wat ik niet weet, vraag ik gewoon live ;-).

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.