08 juni 2024

Supersonics


De Eindhovense band Supersonics grijpt al voor de derde keer terug naar de aanstekelijke rock 'n roll uit de jaren vijftig en zestig om ons de dansvloer op te krijgen. Na Close to you en 69 automobile is Bird on a wire immers hun derde studioplaat en de vorige platen heb ik dan nog niet gehoord, deze derdeling swingt als een huis (en oneindig veel leuker dan Felice ooit in Het swingpaleis).
De hoes heeft een heel erg groot "Winter is coming"/Game of thrones-sfeertje maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Het kwartet kan in deze lente die zich maar schoorvoetend laat kennen de zon zeker in huis brengen en van het dansen op hun aanstekelijke songs ga je alvast genoeg zweten om de illusie van beginnende zomertemperaturen te doen ontstaan. Het hele album is een reeks liedjes die er de gang in houden. Zelfs rustiger nummers als Closer to the fire en afsluiter Stay bederven  het feestje allerminst.
Vernieuwend is het allerminst wat de Nederlanders doen doch wie zo goed een ouder genre beheerst, hoeft zich daar helemaal niet om te schamen. Met dit album van Supersonics doe je jezelf een groot plezier, neem dat maar van ons aan.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren en je kan het hier kopen via de site van platenlabel El Toro Records:

Geen opmerkingen: