25 juni 2024

Daryl Hall


Daryl Hall
kennen we vooral als de helft van het legendarische duo Hall & Oates, dat menige hit scoorde in de jaren zeventig en tachtig. Al in 1980 maakte hij ook een solo-album en met D is hij aan zijn zesde studio-album toe zonder John Oates.
Wie vertrouwd is met zijn vroeger werk, heeft al een vrij goed idee wat te verwachten. Hall zoekt immers op dit album geen avontuurlijke wegen op maar blijft mooi binnen het popidioom dat hij en zijn partner zo goed beheers(t)en. De productie van Dave Stewart (Eurythmics) versterkt die sound nog en het resultaat is dan ook een pretentieloze popplaat met enkele bijzonder aangenaam in het oor liggende songs, die een semi-live sound meekregen. Zo zijn The whole world's better, Can't say no to you (de eerste single uit deze plaat), Walking in between raindrops en Why you want to do that (to my head) erg vertrouwd klinkende nummers, het een al meer dan het ander met een typische eightiesvibe.
Verwacht van dit album geen baanbrekend werk noch hoogtepunten in de popgeschiedenis. Dit is gewoon een fijne plaat, zonder meer.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren en hier kopen:

Geen opmerkingen: