28 juni 2024

Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore


Samen met zijn oudere broer Phil stond Dave Alvin met de band The Blasters mee aan de wieg van de roots rock die nog steeds menig muziekliefhebber weet te charmeren. Sinds eind de jaren tachtig maakt hij soloplaten en toen hij een pauze nam om gezondheidsredenen, scoorde Dwight Yoakam met zijn Long white Cadillac een hit en besloot hij terug muziek te gaan maken.
Voor zijn nieuwe plaat, TexiCali, werkte hij samen met Jimmie Dale Gilmore, ook al een gewaardeerd muzikant sinds de jaren zeventig. Wat vanaf de eerste beluistering opvalt, is hoe het duo erin slaagt om hun verhalen te vertellen aan de hand van een muziektaal die niet gewichtig of moeilijk doet, maar net heel toegankelijk is. Southwest chief ligt makkelijk in het oor en dat maakt het allemaal wat eenvoudiger om te focussen op de lyrics. De afwisseling tussen beide stemmen op deze plaat werkt bijzonder goed. Naast rustige countrysongs zijn er ook countryrocknummers als Broke down engine en het bluesy Roll around die instant weten te bekoren.
Twee rasechte muzikanten met zoveel jaren op de teller en tonnen ervaring, dat moest bijna vanzelf een goede plaat opleveren en inderdaad, TexiCali stelt nooit teleur.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren en hier kopen via Daves site of hier via Jimmies webpagina:

Geen opmerkingen: