13 juni 2024

Crowded House


Crowded House
is zo'n band waarvan je bij elke nieuwe plaat weer weet dat je niet teleurgesteld zal worden. Prachtige melodieën kenmerken hun heerlijke popsongs die nooit schreeuwerig om aandacht vragen en er toch vaak in slagen om een glimlach op je gezicht te toveren en de zon een beetje te laten doorbreken. Bovendien doen ze dat al sinds 1985 (met een eerste studio-album in 1986). Ondanks die lange periode is Gravity stairs pas hun achtste album. Kwaliteit gaat hier duidelijk boven kwantiteit.
En daar mogen we ons gelukkig om prijzen. Want aan hun oeuvre, gelardeerd met prachtige singles als Don't dream it's over, Better be home soon, Into temptation, Fall at your feet, Four seasons in one day en zoveel ander moois, voegen ze ook na bijna 40 jaar nog maar eens muziek toe die de wereld net dat tikje mooier maakt. Weliswaar hoor ik op deze plaat geen potentiële evenwaardige singles als de hierboven genoemde songs,  niettemin ben ik wel gecharmeerd van Oh hi, Blurry grass en The howl, alledrie up-temponummers die perfect passen in het zo vertrouwde popuniversum dat de band van Neil Finn ons al zo lang construeert.
Persoonlijk vind ik de rustiger nummers iets te braaf en te doorsnee op dit album doch er zullen vast wel genoeg liefhebbers zijn en al in al is deze plaat een aangename luisterervaring die ik dit jaar af en toe nog zal herhalen.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren en hier kopen:

Geen opmerkingen: