09 maart 2024

Those Poor Bastards


Doe jezelf een plezier en haal Back to the primitive van Those Poor Bastards in huis. Het is geen klassieker in wording maar wel het soort plaat dat je met plezier af en toe opzet omdat je je herinnert dat er geen enkel zwak nummer op staat en het aangenaam toeven is in het muzikaal universum van het duo uit Wisconsin.
Gothic country, zo noemen ze het genre waarin ze bedreven zijn, en op elke foto van Lonesome Wyatt, de ene helft van de band, krijg je al een goed idee wat je je daar moet bij voorstellen. Samen met kompaan The Minister heeft hij intussen toch al een indrukwekkende discografie bij elkaar gekregen, met nu dus al dertien studio albums en zeven EP's. De honky tonk van Weird old years huist op deze plaat vredevol naast Black witch moth dat een vergeten song van Queen had kunnen zijn. Dans vrolijk mee op Chicken fights (dat in het refrein een vreemde tempowisseling kent) en luister naar het verhaal van The hanged man.
Het lijkt alsof het tweetal gewoon zijn zin doet en zich niet houdt aan genres, stijlen en tempo's en toch ligt net daarin het herkenbare geluid van Those Poor Bastards. 

Beluister hieronder het volledige album, dat je ook hier kan kopen via hun Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen: