19 maart 2024

The Priceduifkes


Soms zijn er bands die gewoon al door hun naam een glimlach om je lippen toveren. The Pricesduifkes is exact dat soort band. De Kempenaars brengen al sinds 2003 muziek volgens eenzelfde eenvoudige formule: skate- en poppunk zoals we die vooral uit de jaren negentig en tweeduizend kennen telkens opnieuw op de mensheid loslaten. Dat doen ze trouwens niet enkel bij ons, gezien hun grote populariteit in Japan.
Dancing dirty is hun zesde studio-album en het lijkt wel alsof Janez Detd. uit de doden herrezen is. De nummers komen in een rotvaart voorbij en daarmee lijkt de plaat nog sneller ten einde dan de niet eens een halfuur die op de teller staat. Toch zijn de elf nummers geen doorslagjes van elkaar. Natuurlijk zit er consistentie in maar kleine uitstapjes naar elementen uit andere genres houden het gevarieerd. Zo leunt Little old beer drinker, me zowaar aan bij country.
Alle hypes en vernieuwingen laten deze eeuwige pubers aan zich voorbij gaan maar er is duidelijk een publiek dat hier pap van lust. En dat we het allemaal niet al te serieus moeten nemen, blijkt uit songtitels als het zelfrelativerende The end is near en Water balloons to a knife fight

Je kan het album hieronder volledig beluisteren en hopelijk snel ook via hun Bandcamp-pagina kopen:

Geen opmerkingen: