15 juli 2020

Ray Wylie Hubbard


Van Trios van Rob Wasserman leerde ik dat wanneer iemand andere artiesten uitnodigt en zo zijn nieuwe plaat vult met niks dan duetten of (in dat geval) trio's, je soms muziek krijgt die de individuele kwaliteiten van die muzikant ver overstijgen. De wederzijdse bevruchting bij samenwerkingen werkt soms zo goed dat een heel album erdoor gedragen kan worden en de artiest in kwestie zo gul is om duidelijk te maken dat hij alles op de plaat samen met andere maakte.
Ray Wylie Hubbard is een americana held die al sinds de jaren zeventig muziek maakt en de laatste jaren enkele zeer mooie platen uitbracht. Daar voegt hij dit jaar Co-starring aan toe, een plaat met niks anders dan bovenvermelde samenwerkingen. Het levert een heel boeiende, afwisselende plaat af met soms rockende songs (Rattlesnake shakin' woman, Bad trick,...) en en rustiger liedjes (de mooie ode Mississippi John Hurt, Hummingburd,...). Ik ben vooral gecharmeerd van de humor van Drink till I see double waarin hij zingt "I'm gonna drink till I see double / and take one of you home / you look like my kind of trouble / and I don't want to drink alone" of de al eerder vermelde ode aan de blueslegende Mississippi John Hurt. Maar eigenlijk is elke song genieten. 
De gastenlijst oogt overigens ook indrukwekkend: Ringo Starr (ex-Beatle), Don Was (van Was (Not Was) voor wie zich de jaren tachtig nog levendig herinnert), country-ster en actrice Pam Tillis, de interessante groep Larkin Poe,...


Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: