08 februari 2024

J. Mascis


Wat er ook te zeggen valt over J Mascis, frontman van Dinosaur Jr maar ook steeds vaker solo-artiest, beweren dat hij niet levert wat je van hem mag verwachten kan je niet. Dat is ook zo op zijn nieuwste solo-album What do we do now. De gitaar en de zang klinken als vanouds en zijn zo herkenbaar als het silhouet van je partner in een menigte.
Dat wil overigens niet zeggen dat hij zomaar in herhaling valt. Elke plaat is op zichzelf toch weer een net iets andere toevoeging aan zijn oeuvre. Waar hij ene keer meer schuurt dan de andere keer, slaagt hij er alleen of met zijn band in soms zulke arrangement uit zijn hoed te toveren dat hij nieuwe luisteraars weet te verleiden. Het mooiste voorbeeld blijft voor mij toch wat dat betreft Take a run at the sun dat hij met Dinosaur Jr maakte maar ook op deze plaat slaagt hij erin. Dat doet hij naar mijn aanvoelen met zowel Right behind you en Hangin out die beiden klinken alsof een radiostation dat even zijn format en zijn gepolijste muziekkeuze durft te vertalen, met succes zou kunnen draaien. 
Je luistert niet naar platen van J Mascis voor de vernieuwing maar omdat je houdt van dat unieke gitaarspel en die ongepolijste stem en dat krijg je ook op deze plaat wederom in overvloed.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren en hier kopen via zijn Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen: