21 april 2020

Mick Harvey


Ooit was Mick Harvey één van The Bad Seeds, de begeleidingsband van Nick Cave. In 2009 verliet hij die band, maar hij had toen al drie solo-albums op zijn naam staan, waaronder twee met enkel covers van songs van Serge Gainsbourg (Intoxicated man en Pink elephants: beide cd's staan te pronken in mijn rek). Er waren intussen ook heel wat soundtrack en hij deed productie van nogal wat platen van bevriende artiesten (PJ Harvey, Anita Lane, Rowland S. Howland,...)
Waves of Anzac vormt de soundtrack van de documentaire Why Anzac with Sam Neill ,die verwijst naar de Australische en Nieuw-Zeelandse vrijwilligers, soldaten die in WO I onder meer nabij Gallipoli vochten, maar ook in de beruchte Vlaamse velden. Ook in latere oorlogen was Anzac een bekend begrip down under, als verzamelnaam voor de troepen uit beide landen die samen vochten in menige oorlog. De muziek in dit deel vat bijwijlen de dramatiek erg goed, zoals in Poppies.

The journey op de 2e cd is een vierdelig stuk samen met The Letter String Quartet. De strijkers zorgen hier meteen voor een heel andere sfeer.
Twee platen voor de prijs van één, het is een buitenkans, zeker als je bedenkt dat alleen al de soundtrack zijn geld meer dan waard is.

Beluister hieronder het volledige dubbelalbum:

Geen opmerkingen: