05 april 2020

Macbeth


Het is één van de meer macabare stukken van William Shakespeare dus dat deze Duitse heavy metal muzikanten uit Erfurt ervoor kozen zich naar Macbeth te vernoemen. Al sinds 1985 is de band actief en ik belandde heel toevallig bij hun nieuwste plaat, Gedankenwächter
Die mooie openingsakkoorden geven een beetje een verkeerde indruk: de storm die dit album is, lijkt nog te gaan meevallen. Maar dan, na driekwart minuut, scheuren de gitaren en er bovenop worden nog eens harde riffs gegooid. De zanger doet zijn keelgat open en dan is er geen misverstand meer mogelijk: hou je vast voor bijna een uur zware metalen. De Duitse lyrics doen het cliché van die taal als hard alle eer aan, al wordt een ander cliché (Don't mention the war!) in Krieger meteen de beek in gesjot. "Die krieg ist verloren," laat de band er geen twijfel over bestaan. Ook Brandstifter, Hexenhammer, en Wolfskinder voelen als strijdliederen.  
Qua adrenalineshot kan deze plaat tellen maar er is natuurlijk meer nodig om onze muzieksmaak te behagen. Gelukkig hebben de Duitsers dat in huis met meer dan interessante melodieën en derhalve songs.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: