15 april 2020

Drums 'n' Guns


Ontstaan in Waregem en met leden uit Aalter en Gent, is Drums 'n' Guns toch wel een atypische Vlaamse band. Niet zozeer door hun geografische oorsprong maar door de keuze van genres waarnaar ze zich richten, onderscheiden ze zich van vele gouwgenoten. Wellicht zit hun verleden als stonerband Mogul daar voor iets tussen. Voor hun tweede album, Hail hail, lieten ze zich vooral leiden door hun voorbeelden in de punk, post-punk en indie. Het resultaat is een wervelwind zoals we die in onze contreien zelden gewoon zijn.
Voortdenderend als Girls Against Boys in zijn beste dagen jaagt de band er de ene song na de andere door. En af en toe hoor je invloeden die terug te brengen zijn: de intro van King of no things lijkt een beetje op die van Too many puppies van Primus, Foot up your ass mag naast het betere werk van Fugazi staan en Split second vermengt The Jesus Lizard met een postmoderne versie van eighties je-ne-sais-quoi. 
Live klinkt dit vast allemaal nog een stuk spannender en mogelijks nog strakker, dat duurt echter nog eventjes voor we ons daarvan kunnen vergewissen. Intussen helpt het deze plaat enkele malen op "repeat" te beluisteren om helemaal "into the groove" te geraken.

Beluister hieronder alvast het volledige album, dat op vinyl, cd en digitaal verkrijgbaar is en in eigen beheer werd uitgegeven:

Geen opmerkingen: