27 maart 2018

The Maghreban


The Maghreban is het alias waaronder de 40-jarige Brit Ayman Rostom al enkele jaren avontuurlijke house-muziek op de wereld loslaat. Zonet bracht hij zijn full-length debuut uit, 01deas. Wat meteen opvalt bij beluistering, is dat de man uit Guildford erin slaagt een breed palet aan invloeden te laten doorklinken, waardoor de plaat heel eclectisch geworden is.
Van de heerlijk nerveuze jazz die in Crime jazz doorstuitert tot de Afrikaanse ritmes in Revenge, zo divers blijken de registers waaruit geput wordt. Hi top remix integreert zeer geslaagd hiphop, in Strings hoor ik echo's van Strings of life van Derrick May en Broken verlangt zo zwaar terug naar de synthesizers van de jaren tachtig dat zelfs de hagelwitte glimlach van het tweetal van Modern Talking dreigt in mijn herinnering opgeroepen te worden. Radiance is dan weer een psychedelische trip in wat een commercial lijkt, maar geen hond die weet waarvoor...
The Maghreban toont zich met dit debuutalbum een gevarieerd muzikant die zich niet laat opsluiten in het hokje van één genre en is spek naar de bek van de avontuurlijke luisteraar.

Je kan deze plaat hier kopen via zijn Bandcamp-pagina. Beluister het alvast helemaal hieronder:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.