24 maart 2018

B


B, hoeveel eenvoudiger kan je een project noemen? Dat moet Bert Libeert, drummer bij Goose, gedacht hebben en meteen voegde hij de daad bij het woord. Nu is er ook een eerste EP, Black atlas, uitgebracht bij Circuits, een label onder de hoede van Consouling dat zelfs een beetje op aanstichten van Libeert ontstond. Om de cirkel helemaal rond te maken, vermelden we ook nog even dat de illustratie die de hoes siert, gemaakt werd door Philippe Lantoine, die het logo van Circuits ontwierp.
Maar wat mij natuurlijk interesseert is de muziek. Vier songs telt deze EP en het is voor elk ervan smullen, duimen en vingers aflikken en zelfs dorsten naar meer. De titelsong komt in de buurt van de electronische basis van menig Goose-nummer en daar zal mijn lief (om maar één Goose-fan te noemen) bijzonder blij mee zijn. Dark waltz schurkt zich dan weer aan tegen het beste uit de new beat en dankzij de hernieuwde aandacht voor dat genre werden we er nog maar pas aan herinnerd dat, naast hopen brol, dat ook interessante songs voortbracht. Halvelings zou Dark waltz niet misstaan op zo'n verzamelaar.
Disconnected sluit weer aan bij het meest dansbare van Goose en is zes en een halve minuut puur dansvloermateriaal. Buitenbeentje op deze EP is My mind, niet enkel omdat daarin gezongen wordt. Ditmaal bevat het lied flarden Industrial die nadrukkelijk de toon bepalen. My mind klinkt daardoor even dwingend als pakweg Ministry
Soms moet een artiest, zelfs al werkt hij als producer al vaak samen met anderen en maakt hij deel uit van een bejubelde band, een eigen ei kwijt dat enkel via een zogenaamd nevenproject het licht kan zien. We mogen blij zijn dat Bert Libeert die aandrang, toen hij hem voelde, niet heeft weerstaan.

Je kan de EP hier kopen bij Consouling. Beluister hem alvast hieronder volledig:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.