27 juli 2018

Strange angels: in flight with Elmore James


Op deze compilatie (Strange angels: in flight with Elmore James) brengen diverse artiesten hun versie van songs van Elmore James. Deze "king of the slide guitar" werd honderd jaar geleden geboren in Mississippi als Elmore Brooks en stierf in 1963. Vooral zijn gitaarspel maakte hem nogal uniek. 
Onder de muzikanten die aan deze plaat meewerkten, herkennen we niet de minsten. Betty LaVette injecteert Person to person met een flinke scheut soul. Countrygrootheid Rodney Crowell neemt Shake your money maker onder handen en zijn stem verschuift de song een beetje van toon. Done somebody wrong krijgt een flinke scheut Tom Jones en eindigt ergens tussen blues en een pure crooner. Shelby Lynne weet samen met Allison Moorer de trage blues van Strange angels tot iets hartverscheurends te maken en Keb' Mo' neemt Look on yonder wall onder handen tot het een meezinger en -stamper wordt. Het meest ben ik nog onder de indruk van wat Chuck E. Weiss met Hawaiian boogie aanvangt.
Deze plaat is een goede introductie tot het werk van Elmore James maar laat genoeg kwaliteit horen om op zichzelf ook een feest voor het oor te zijn.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.