06 juli 2018

Gorillaz


Damon Albarn bewees natuurlijk vooreerst al met Blur tot wat hij in staat is, en hij maakte ook solo muziek en er is natuurlijk Gorillaz, de "fictieve" band van tekenfilmfiguurtjes die intussen maar al te echt geworden is en optreedt en op alle vlakken erg succesvol is.
Zonet brachten Gorillaz hun zesde studio-album uit. The now now bevat het soort muziek dat je intussen van deze band verwacht, het klinkt vooral allemaal heel erg relaxt en maar ook tot in de details verzorgd. Opener en single Humility klinkt zomers laidback en George Benson (die ik vooral ken van Give me the night, nu niet bepaald een hoogtepunt uit de jaren tachtig) past perfect in dat plaatje. Tranz klinkt een pak moderner, met fijne synth-toetsen en alweer wordt de stem van Damon vervormd tot dat typische Gorillaz-geluid. Nog meer mooi volk is te horen op Hollywood (Snoop Dogg en Jamie Principle). Toch klinkt dit nummer niet als typisch voor de gastmuzikanten, maar vervullen die duidelijk een ondergeschikte rol.
De hele plaat door blijven Gorillaz trouw een hun muzikaal oeuvre en zijn ze enigszins voorspelbaar maar nooit saai, herkenbaar maar toch interessant en dit is een zomerse plaat geworden zoals ik er maar weinig verwacht deze zomer.

Beluister het volledige album hieronder:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.