11 februari 2014

Huiskamerconcert Ukkel: Rue Royale


Zondagavond organiseerde Soirées Cerises een huiskamerconcert van Rue Royale in Ukkel. Ik zag de band in september bij een kameraad al spelen in zijn woonkamer. Dat concert behoort tot de beste van vorig jaar, dus met plezier reden mijn lief en ik naar het zuiden van Brussel. En kijk, Rue Royale deed het weer!
Met hun tweetjes maken ze folk mét tierlantijntjes. De prachtige arrangementen van de drie albums komen ook live tot hun recht. Vanaf een heel mooi Set out to discover bouwde het Amerikaanse, maar tegenwoordig in Groot-Brittanië levende koppel een set uit waarin de hoogtepunten aangeregen werden. De meeste songs kwamen uit het vorig jaar verschenen Remedies ahead (waarvan je hier een recensie kan lezen). Tot de hoogtepunten behoorden Changed my grip en Shouldn't have closed my eyes, waarvan de overgang naadloos was. Werkelijk verbluffend was te horen hoe het ene lied haast ongemerkt overging in het volgende. Dark cloud canopies en het aangevraagde (maar sowieso op dat moment in de set geplande) UFO horen daar ook bij. 
De geluidsinstallatie deed vreemd, viel op onverwachte momenten plots en onverklaarbaar (niet alleen voor mij, maar ook voor de sound engineer) uit en dwong de band om een deel van de set half-akoestisch af te werken. Op geen enkel moment echter hoefden we ons dat te beklagen.
In de bisronde kregen we nog Brought up somewhere else en de prachtige opener van hun debuutalbum, Parachutes and lifeboats. Alweer kunnen we terugblikken op een erg mooi, intiem, gezellig en bovenal wondermooi optreden.

Setlist:
 1. Set out to discover
 2. Halfway blind
 3. Tiny parcels
 4. Guide to an escape
 5. Changed my grip
 6. Shouldn't have closed my eyes
 7. Even in the darkness
 8. Get me standing
 9. Pull me like a string
 10. Settle in settle down
 11. Dark cloud canopies
 12. We'll go on allright
 13. Almost ghostly
 14. These long roads
 15. UFO
 16. Every little step
Bis:
 1. Brought up somewhere else
 2. Parachutes and lifeboats
Hieronder nog enkele opnames die gemaakt zijn van het optreden:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.