29 februari 2012

Cactus concert: A Winged Victory For The Sullen (+ Sleepingdog)


Adam Bryanbaum Wiltzie stond afgelopen zondag tweemaal op het podium in de Magdalenazaal in Brugge. Samen met Chantal Acda vormt hij Sleepingdog, en met Dustin O'Halloran bracht hij vorig jaar onder de vlag A Winged Victory For The Sullen een prachtig album uit.
Met Sleepingdog was ik nog absoluut niet bekend, maar de band vormde een aangename verrassing. Chantal Acda zingt met een prachtige stem over soms sobere, soms rijk geïnstrumenteerde soundscapes en melancholische melodieën, en de set was bijzonder goed opgebouwd. Ze startten als duo, werden bijgestaan door extra muzikanten waardoor de songs langzaamaan krachtiger werden, en Chantal Acda en Adam Wiltzie sloten samen de set af met een rustig orgelpunt.


A Winged Victory For The Sullen heeft exact 7 nummers (op hun vorig jaar verschenen titelloze CD ) en ze speelden die ook allemaal, wellicht zelfs in de volgorde zoals ze op de CD terug te vinden zijn. Na herhaalde luisterbeurten van dat album was ik minder overtuigd geraakt: de songs bleven niet echt beklijven. Maar live klonken de nummers wél krachtiger (de zware bastonen en luide hoge tonen zullen daar ook wel een aandeel in hebben), en zo wist AWVFTS mij live wél te overtuigen.
Ergens vonden beide heren en hun drie strijkers nog een bisnummer, dat de avond mooi afsloot.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.