15 november 2020

Aesop Rock


Eenentwintig songs leek wat veel, misschien wel overdreven, op één album maar na meerdere beluisteringen voel je vooral hoe doorheen die veelheid aan nummers een flow hoor- en voelbaar wordt die wat tijd nodig heeft (en hier dus afklokt op meer dan een uur). Aesop Rock houdt het interessant genoeg op Spirit world field guide om de luisteraar bij de les te houden. 

Het zijn vooral de slimme samples als basis voor de songs die weten te charmeren. Het Danny Elfman-achtige xylofoonriedeltje in opener Hello from the spirit world, het kinderlijk klinkende orgeltje in The gates (dat sowieso tot de hoogtepunten van deze plaat mag gerekend worden), het melodietje van These boots are made for walking in Dog at the door, de funky bliepjes in Coveralls, het Bach-deuntje in 1 to 10, de lijst gaat nog even door...

Op deze plaat tracht Aesop Rock zijn angsten los te laten en de wereld van onwereldse zaken te verkennen zonder vrees en zonder voorbehoud. Het levert bij momenten psychedelische lyrics op. Met dit conceptalbum van een reis door een alternatieve wereld showt hij vooral zijn rapperskwaliteiten met rhymes die vloeien als een rivier.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: