24 april 2018

Juliana Hatfield


Wat een verrassing is het om te merken dat Juliana Hatfield, die je vooral kan kennen van haar album Become what you are (met The Juliana Hatfield Three) en haar bijdrage aan It's a shame about Ray van The Lemonheads, nog steeds platen uitbrengt. En nog groter is die verrassing als blijkt dat één van de gitaarheldinnen uit de nineties een volledige coverplaat uitbrengt met songs van eighties-icoon Olivia Newton-John.
Het zou erg makkelijk zijn om dat te doen met een air van ironie, van "zie mij eens uitkomen voor mijn guilty pleasure", maar de Amerikaanse gaat net erg respectvol om met het songmateriaal en lijkt echt geïnteresseerd om muziek die duidelijk kwaliteiten herbergt, tot haar recht te laten komen. Have you never been mellow bijvoorbeeld bedient ze van net genoeg emotie en ze is verstandig genoeg zich te beheersen. Deze song is immers makkelijk in de productie tot een mierzoet nummer te bewerken, maar met gevoel voor gematigdheid doet de zangeres uit Boston het hier precies goed. 
Ook de hits worden met zorg benaderd. Physical drijft op een gitaar die heel eighties klinkt en hier ligt de stem van Juliana Hatfield heel erg in de buurt van Olivia's. In Hopelessly devoted to you horen we het smachten als van een achttienjarige maar dan zonder alle drama. En Xanadu klinkt behoorlijk fris in het nieuwe jasje dat hier aangemeten wordt.
Juliana opent én sluit het album met I honestly love you en we zijn heel erg geneigd haar te geloven. Het respect en de liefde voor het meisje uit Grease klinkt door in elke noot.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.