01 april 2018

Intergalactic Tea Company


Follow the shaman's cat is het vierde album al van het uit Florida afkomstige Intergalactic Tea Company. Klinkt die bandnaam (en wellicht ook de albumtitel) u nogal zweverig in de oren, dan heeft dat een heel goede reden: hun muziek laat zich omschrijven als psychedelische postrock.
Over de band zelf is bijzonder weinig terug te vinden op het internet, vreemd genoeg, dus laten we de muziek voor zich spreken. De sitar uit opener A tree made of hearts, de trip die we in de muziek maken op Age of sentient plants, de langzame opbouw in Female human in hyperspace: het lijkt er niet op dat we nog tijdens het beluisteren met onze voeten terug op aarde gaan komen. Soms dreigt de plaat wat te verzinken in new age, en misschien moet je ze vooral doseren (en de juiste nummers skippen) om er ten volle van te kunnen genieten. Of je kan natuurlijk alle remmen losgooien en je volledig laten meevoeren naar paddestoelenland...

Je kan dit album hier kopen (aan een zelfgekozen prijs) op hun Bandcamp-pagina. Beluister het alvast volledig hieronder:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.