20 april 2018

Ben Harper en Charlie Musselwhite


Hoewel Ben Harper al vele albums uitbracht met ongetwijfeld degelijke, goeie muziek, kon hij me totnogtoe maar matig bekoren, laat staan enthousiasmeren. Dat is helemaal anders op de nieuwe plaat, No mercy in this land, waarop hij samenwerkt met blues- en harmonicalegende Charlie Musselwhite.
Tien songs lang (en op de deluxe versie staan nog drie live-songs als bonus) musiceren beide mannen samen alsof ze de tijd van hun leven beleven en misschien doen ze dat ook wel, want ze zetten hun tanden alvast in heel goed songmateriaal. Bad habit is uit het beste blueshout gesneden. The bottle wins again is herkenbaar voor alcoholverslaafden (en voor mensen die daar iets vanaf kennen, voor het geval u schrijver dezes ineens binnen die categorie situeert). Ook in de ballads (When love is not enough en Nothing at all) tonen ze zich grootmeesters.
Er wordt niet echt van het geijkte bluespad afgeweken maar met eraf spattend spelplezier hoeft dat niet om een wervelende plaat op de wereld los te laten.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.