26 april 2018

Flav Martin en Jerry Marotta


Via de blog Music that needs attention leerde ik dit album kennen: Soul redemption van Flav Martin en Jerry Marotta. Beide heren hebben al heel wat muzikale watertjes doorzwommen: terwijl Flav al samenwerkte met o.a. Suzanne Vega, Al Stewart en David Crosby, is het lijstje van muzikanten waarmee Marotta werkte nog indrukwekkender. Daarop prijken immers namen als Robert Fripp, Joan Armatrading, Peter Gabriel, Elvis Costello, Paul McCartney en talloze anderen (en niet van de minsten).
Het album dat ze samen afleveren, klinkt zo heerlijk relaxed dat je het gevoel hebt eerder naar een jamsessie onder vrienden te luisteren, gehouden in de tuin na een weldoende barbecue, dan een plaat waar effectief studiotijd voor uitgetrokken werd. Drinking you wordt opgefleurd door een mondharmonica waar Toots Thielemans trots op zou geweest zijn, I knew it was you slaat loom de beentjes uit op een latino feestje en Tell me to my face mag dan wel starten als Cinco de mayo van Ween, het is minder venijnig want veel te veel gedrenkt in de zonsondergang. De accordeon geeft de song een weemoedige toets. 
"Perhaps we can be persuaded by some margueritas" klinkt het in Rio de Janeiro: dat zijn precies de drankjes die erg goed bij deze plaat zouden gaan. Het hoeft niet altijd gin-tonic zijn... 

Beluister hieronder het volledige album, dat je ook hier kan kopen via hun gezamenlijke Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.