02 april 2017

Hamster Axis Of The One-Click Panther


Herinner je je Insatiable (...play the Peter Houben songbook) van Hamster Axis Of The One-Click Panther nog? Deze review van die plaat waarin ze songs coverden en naar hun hand zetten, kan je misschien op weg helpen? Wel, er is goed nieuws: de band heeft een nieuwe plaat uit en ook nu weer is het vingers en duimen aflikken.
Je kan Mest natuurlijk ergens streamen, maar in fysieke vorm is de plaat enkel op vinyl beschikbaar (met downloadcodes uiteraard). Op de plaat staan acht nummers en dan zit er nog een extra schijf bij met nog eens acht bonussongs. En dan hebben we je nog niks verteld over de gasten die mee deze plaat bevolken: o.m. Gregory Frateur (Dez Mona), Roland Van Campenhout, Johannes Genard (School Is Cool), Mauro Pawlowski, Tijs Delbeke (Sir Yes Sir) en acteur Josse De Pauw sieren de credits. Bovendien speelt de band niet alleen eigen songs, maar ook nummers van Kate Bush, Bob Dylan, Mark Lanegan en Michael Jackson.
Er wordt gewisseld tussen wilde, avontuurlijke jazz (The back door) en lome, late-uren-jazz die thuishoort op rokerige en bijna verlaten dansvloeren in donkere kroegen (Love minus zero/No limit). The way you make me feel van Michael Jackson klinkt met de hulp van Pascal Deweze (Sukilove) niet langer zeemzoeterig maar eerder dreigend. Running up that hill klinkt herkenbaar en toch minder hysterisch al blijft er een randje gekte. Thunderstruck (overigens geen AC/DC-cover) lijkt wel door Joe Jackson ingezongen en gespeeld. De manier waarop Josse De Pauw vertelt tegen de achtergrond van de muziek (Youssef) brengt me in gedachten in een theaterzaal.
De lomere songs overheersen en de sax dringt overal sterk op de voorgrond. Dit is geen plaat om je op je vrijdagavond klaar te maken voor een hele nacht fuiven, eerder om achteraf je gebroken hart bij te bewenen omdat dat knap meisje niet met jou wou dansen en haar GSM-nummer niet gaf.

Het album, dat je hieronder ook volledig kan besluiteren, is uitgebracht door Starman Records.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.