05 februari 2016

The Mary Hart Attack


Je ziet het tegenwoordig hier en daar weer opduiken: bands die hun muziek uitbrengen op cassette. Of die drager een even grote come-back gaat maken als vinyl, is nog maar zeer de vraag. Daar lig ik nu niet meteen wakker van.
Wel geïnteresseerd ben ik in de EP van The Mary Hart Attack. A dark green light betekent hun eerste stap in de wereld der opgenomen muziek en bewijst meteen dat ze daar hun plaatsje terecht opeisen. Lekker hard gaat het met de post-punk van dit drietal. Smeer daar een laag shoegaze, indie en new-wave overheen en je komt uit bij de sound van deze groep. 
Bassist Wil Mathijs maakte ooit de documentaire Cells en The Mary Hart Attack ontstond bij het maken van de muziek voor de credit roll. Dat nummer, Martin's call, hoor je als laatste (en extraatje) op de cassette. Deze song, een instrumental, verschilt daardoor ook van de overige vier en is onder meer wat rustiger.
Mijn favoriet is You talk too much waarin de instrumenten nog wat harder op hun staart getrapt worden. Mocht Janez Detd zich ooit naar Joy Division gemodelleerd hebben, kwamen ze ongetwijfeld hier ergens uit. 

A dark green light kan je hier kopen op de Bandcamp van The Mary Hart Attack (weliswaar zonder Martin's call). Beluister hieronder de EP:

Geen opmerkingen: