23 februari 2016

Eriksson Delcroix


Op het debuut For ever overheerste bij Eriksson Declroix nog voornamelijk de bluegrasssound die we kennen van The broken circle breakdown. Dat was niet toevallig, aangezien de muziek bij die film onder meer door Bjorn Eriksson verzorgd werd. De zang van zijn vrouw, Nathalie Delcroix (ex-Laïs), paste wonderwel bij zijn muziek. Op opvolger Heart out of its mind durft het tweetal de comfort zone te verlaten en kuieren ze onderzoekend het erf af.
Dat hoor je al vanaf de uitwaaierende intro van de titelsong. Mistigris klinkt bijna als een popsong van The Happy of The LVE. Het indrukwekkendste voorbeeld is echter Snakebite, een "Tarantinesk" nummer dat bij elke beluistering uitermate intrigeert. Lay low is een rock 'n rollnummer met gejodel (jawel!). Zelfs songs die teruggrijpen naar een meer vertrouwd geluid, zoals Arrow, laven zich aan de bron van alle popliedjes. 
Eriksson Delcroix toont net als zijn voorganger dat het duo talent zat heeft. Wat deze tweede plaat echter toevoegt, is dat ze ook bewijst dat er muzikaal nog heel wat toekomst in zit omdat dit verre van een "one trick pony" is.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: