01 december 2015

The LVE


The LVE (voorheen Lightning Vishna Experience) heeft zich al een behoorlijke live-reputatie bij elkaar gespeeld en met dit eerste album willen ze een trapje hoger klimmen. Met invloeden van psychedelica, eighties synthesizerpop en zelfs een vleugje americana proberen ze een eigen geluid te creëren om luisteraars te overtuigen.
Voorafgaand aan deze plaat werd al de goed gekozen single Closer vrijgegeven. Van alle singles die hier verzameld zijn, is dit het nummer dat er het meeste uitspringt. Wij vinden het ideaal voor op de radio: geen scherpe randjes, mooie zang, rustige opbouw en een oorwurmrefrein. Met uitzondering van zenders als Klara of Radio Maria – en dan nog – kunnen we ons geen radiostation voorstellen waar dit niet in het format past. Keuze te over trouwens: met Monami, Love when you don’t want it en Little sunny zijn er nog genoeg playlistkandidaten, en met Hi on love hebben ze zelfs een kerstsingle-kanshebber.
Het speelse karakter van de band uit zich onder meer in de korte maar chaotische opener Hello en het dromerige tussendoortje ‘Free peoples’. In rustigere nummers, zoals Milky sea, zorgen de zweverige backing vocals voor een lichte toets in wat verder wat zwaarmoedig overkomt. Een drumcomputer lijkt de hartslag te vormen van Closer en de sfeer van de jaren 80 besluipt en verslindt de song tegen het einde. Water blue heeft dan weer te weinig om het lijf om te beklijven. In Bags vormt de samenzang tussen man en vrouw voor een aangename luisterervaring. Er worden hier en daar wat frivole details toegevoegd zonder de toegankelijkheid te belemmeren. In tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden, is Dance dance dance geen springerige afsluiter. Integendeel, de rust die de eerste helft van het nummer beheerst, is een waardig afscheid van de plaat en de lichte tempostijging daarna raakt daar niet aan.
Wat dat eigen geluid betreft, twijfelen we nog: we horen zelden iets wat ons niet bekend voorkomt en dit zestal vist in dezelfde vijver van pakweg The Happy. Luisteraars overtuigen met de mooie en smakelijke vissen die ze daarin vangen mag echter geen probleem zijn.

Je kan deze review ook hier lezen op Indiestyle.
Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: