05 juli 2020

Coriky


Een trio dat voor twee derden bestaat uit leden van Fugazi, dat schept verwachtingen. Daar kan je niet om heen. Coriky debuteert met een titelloze plaat die de verwachtingen weliswaar niet kan inlossen (dit haalt niet het niveau van Fugazi, met die rauwheid die zo kenmerkend is). Toch hoeft dat niet te betekenen dat deze plaat niet kan boeien.
Ian McKaye neemt de vocalen meestal voor zijn rekening, al deelt hij die ook vaak met Amy Farina, met wie hij al in The Evens speelde. Het levert bijwijlen zelfs heel goeie songs op: Clean kill en Hard to explain openen alvast heel goed. Het zijn songs die op een radiozender die enigszins durft vaak gedraaid zouden worden, want hier schrik je ook niet echt luisteraars mee af en geef je toch een beeld van wat postpunk kan zijn. 
Verder raden we ook Inaugaration day aan, dat door de bas voortgestuwd wordt, en Say yes. De overige nummers worden wat onderling inwisselbaar en zijn vaak meer van hetzelfde. Dat zelfde is weliswaar van goede kwaliteit maar zoals Vanden Boeynants zou zeggen: "Trop is teveel!".

Je kan deze plaat kopen via hun Bandcamp-pagina en hieronder alvast beluisteren:

Geen opmerkingen: