10 juni 2020

Westerman


2020 is al een heel vreemd jaar geweest en voor veel mensen voelt het alsof dit jaar niet nog slechter kan worden. Zelf betwijfel ik dat: een herverkiezing van Donald Trump is lang niet onmogelijk, er kom wellicht een lange, hete, droge zomer aan met klimaatdoden en waterschaarste of zelfs -tekort, ook in Vlaanderen, en wie weet wat de toekomst nog allemaal in petto heeft. Goed nieuws is dus meer dan welkom en daar zorgt de Londenaar Will Westerman gelukkig voor met Your hero is not dead. Behalve een bemoedigende titel is dat immers ook een uitstekende debuut. Na enkele EP's is dit immers de eerste volledige langspeler van de Brit, die muziek uitbrengt onder zijn familienaam Westerman.
Zijn stem klinkt rustig, vriendelijk, als van een beleefde jongen die zich al verontschuldigt van zodra hij iets komt vragen omdat hij oprecht meent je te storen bij wat het ook moge zijn dat je aan het doen was. De muziek past daar perfect bij: nergens opdringerig, stijlvol en zalvend. De synthpop klinkt vaag eighties (zoals in Think I'll stay, dat eenzelfde sympathieke uitstraling heeft als Shattered dreams van Johnny Hates Jazz). Easy money klinkt als een kruising tussen Phil Collins en Perfume Genius. Confirmation (een licht gewijzigde versie ten opzichte van de twee jaar geleden al uitgebrachte single) is een vreemde mix van elementen die we allemaal wel al eens ergens gehoord hebben maar zeker nog nooit in deze combinatie.
Wie graag een dekentje wil om de rest van het jaar onder te kruipen en stilletjes en hoopvol af te tellen naar een hopelijk beter 2021, kan deze eindeloos op repeat zetten.

Beluister hieronder de volledige plaat:

Geen opmerkingen: