30 juni 2020

The Vacant Lots


The Vacant Lots is een electro post-punkduo uit Vermont dat net zijn derde album uit heeft. Opvallend is alvast de hierboven getoonde hoes, die uitblinkt in eenvoud en daarmee mooi past in het rijtje van eerdere releases die een gelijkaardige sobere, haast geometrische hoes hebben. Maar waar we natuurlijk het meest in geïnteresseerd zijn, is hoe de muziek op Interzone klinkt.
Hoewel dit mijn eerste kennismaking met het tweetal is, klinken ze toch vertrouwd in de oren. Dat komt vast door de vele flarden van andere bands die de luisteraar komen tegemoet waaien. Zo herkennen we Soulwax in Into the depths (die intro had zo uit zowat elk album van de Belgen kunnen komen), Leftfield in Payoff (opnieuw in het drumpatroon), The Jesus And Mary Chain in Rescue en zowaar The Velvet Underground in afsluiter Party's over
Die herkenbaarheid is zeker de grootste troef van dit album en het duo houdt het bovendien kort genoeg om de aandacht van de luisteraar niet te verliezen. Dit is zowaar een fijn plaatje.

Je kan deze plaat hier in digitale vorm kopen op hun Bandcamp-pagina en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: