06 juni 2020

Filmmaker


Ledigheid is des duivels oorkussen. Als er iets waar je Filmmaker niet van kan verdenken, is het luiheid. We zijn nog niet halfweg het jaar en de Colombiaan bracht al twee albums en een EP uit. Over één van die album wil ik het hier graag even met u hebben, maar in feite zou ik graag de hele discografie aanprijzen.
Faunes Efe, uit Medellin (de stad die we vooral dankzij Pablo Escobar lijken te kennen), maakt muziek onder vele namen, waaronder gewoon zijn voornaam, maar als Filmmaker ontdekte ik hem toevallig. De electronische muziek die erg dystopisch klinkt, heeft iets van de beklemming van het album Haus der Lüge van Einstürzende Neubauten, en Dimensional, zijn meest recente plaat, zoekt een weg tussen dansvloer en verteltheater. Conjured portal zoekt de drum 'n bass op terwijl wellicht de beste song op de plaat (Devourer) op de grens tussen new wave en industrial balanceert. Outsider warriors had welhaast van Front 242 kunnen zijn en The abyss gaze schuift dan weer een beetje richting ambient, maar dan volgestouwd.

Je kan dit album hier kopen via zijn Bandcamp-pagina (waar je meteen met de rest van zijn oeuvre kan ontdekken) en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: