26 april 2020

Other Lives


Ik weet niet of ik de enige ben die bij aanvang van het album For their love van Other Lives aan Neil Diamond moet denken, maar iets in de manier van zingen in combinatie met de zoete arrangementen herinnert me onwillekeurig aan dit icoon van de jaren zeventig. Het is een gedachte die me bij beluistering amper zal loslaten. Dit klinkt ook heel erg als een Amerikaanse versie van The Divine Comedy
Het vijftal uit Oklahoma weet met hun met strijkers gelardeerde sound bovendien steengoeie songs aan de man te brengen. Dead language klinkt alsof Bob Dylan niet door zijn neus zingt en terugkeert naar de platen uit de jaren zestig en zeventig, Nites out is meer uptempo en is rijk gearrangeerd. Who's gonna love us klinkt zo hartverscheurend als de titel laat vermoeden.
Other Lives levert (alweer) een plaat af die tijdloos klinkt en vanuit het hart van de VS zoveel liefde en moois schenkt dat je hen stevig zou willen knuffelen. Los van de afstand, is het nog even wachten alvorens dat zou kunnen natuurlijk.

Beluister hieronder de volledige plaat:

Geen opmerkingen: