29 januari 2017

A Winged Victory For The Sullen


Bij de film Iris maakte A Winged Victory For The Sullen een soundtrack en zoals je kan verwachten van de band is die erg ingetogen. Des te verrassender zijn de bonus tracks die aan het album werden toegevoegd, waarin de band een andere kant laat zien.
Het soundtrackgedeelte van deze plaat wordt overheerst door soundscapes en strijkers en klinkt zoals filmmuziek dat hoort te doen: niet opdringerig, maar in dienst van de beelden. Die moeten we natuurlijk missen nu doch de muziek vertelt haar eigen verhaal.
Interessanter zijn voor mij de bonus tracks: waar The endless battle of the Maudlin ballade pt. 2 nog aansluit bij al het voorgaande, is de stijlbreuk enorm vanaf Chess. Niet alleen zijn er nu vocalen aanwezig, ook de elektronica eist een prominente plek op. Deze song draagt een kiem in zich van een lied van Anohni. E-mail from a beetle is zachte techno voor niet-technolovers. Het bevat genoeg dub om een boeiende mix op te leveren. Heart swing bevat de basis voor een hiphopsong en Two pills is misschien de meest opwindende want meest gevarieerde song. Tot slot keert The endless battle of the Maudlin ballade pt. 3 terug naar de oorspronkelijke sfeer van deze plaat. 

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.