05 oktober 2019

Old Crow Medicine Show


De kracht van live-albums ligt in je het gevoel geven dat je er zelf bij bent/was. Ik merkte alvast dat ik bij Live at the Ryman heel veel zin kreeg om mee te klappen, te dansen, mee te zingen met de bekendere songs die ze coveren. Old Crow Medicine Show slaagt erin je als luisteraar thuis toch bij de show te betrekken, met hun soms opzwepende, immer enthousiasmerende songs, waaronder enkele covers die zelfs als je de band (nog) niet kende, een gevoel van herkenbaarheid geven.
Hoogtepunten zijn er genoeg op deze plaat, die meteen mooie promotie is voor hun back catalogue. Zo is Metamphetamine een geweldige folksong die zoals het hoort hier live echt naar een climax toewerkt. En hun versie van Sixteen tons blaast nieuw leven in deze classic. En dat country-gevoel in Louisiana woman Mississippi man krijg je vandaag niet meer uit mijn lijf.
Het begint overigens al meteen heel goed na de aankondiging met Tell it to me, dat aardig wat rockabilly mengt in de countrymelodie. Ook een rustpunt als Take em away weet je te raken en mee te voeren. Verrassend genoeg is ook de cover van CC rider een rustpunt op deze plaat, lekker sloom gebracht. Afsluiten wordt er gedaan met Will the circle be unbroken, een feestelijk nummer zoals het hier gebracht wordt en echt een apotheose voor een heel fijn concert, waar we ons 42 minuten lang bij waanden.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: