17 juni 2009

Ovenschotel met kool en 3 kazen

Met plezier geef ik jullie een zelf gefabriceerd en heel goed uitgedraaid receptje mee, dat ook nog eens gezond is. Ik noem mijn gerecht : Ovenschotel met kool en 3 kazen.



Ingrediënten (hoeveelheden een beetje naar smaak) :

1 halve kool (witte of spitskool)
1 grote blok fetakaas
1 bol mozzarella
1 klein zakje gemalen gruyèrekaas
verse kruiden : basilicum, rozemarijn en tijm
olijfolie
gemalen peper
1 aubergine


Bereiding :

Blancheer de koolbladeren.
Snij de aubergine overlangs in niet al te dikke plakken en bestrooi ze met zout. Bak ze in de pan (of beter nog : grill ze even) aan beide kanten.
Hak de kruiden heel fijn en overgiet ze met olijfolie en voeg gemalen peper toe.
Neem een ovenvaste schotel en bedek de bodem met geblancheerde koolbladeren. Daarop komt een laag met de verbrokkelde fetakaas, waarover je een deel van je olie-kruidenmengsel giet. Leg daarbovenop enkele schijfjes van de aubergine.
Nu bedek je dit opnieuw met enkele koolbladeren, tot de onderste lagen goed afgesloten zijn (min of meer). Snij de mozzarella in plakjes en leg die boven de laag koolbladeren. Giet hierover de rest van het olie-kruidenmengsel en bedek opnieuw met de rest van de schijfjes aubergine. Dek dit alles af met een derde laag koolbladeren en strooi daarboven ruim de gemalen gruyère.

Laat de oven voorverwarmen op 180 ° en bak dan ongeveer 20 minuten op 180 ° (heteluchtoven).




Je kan dit serveren met aardappelpuree... (of wat je maar wil).

Smakelijk !

Geen opmerkingen: