08 februari 2017

Gespot voor u: Danbert Nobacon And The Axis Of DissentVrolijke popmelodieën, waar hoor je ze nog zo onbezorgd als toen we klein waren? Het lijkt wel alsof pop tegenwoordig ook zijn best doet om, hopend op wat erkenning vanuit alternatieve hoek, vreemde genres te incorporeren of wat ingewikkelder te klinken dan nodig. Dat is niet het geval bij Danbert Nobacon, voormalig lid van Chumbawamba (iedereen herinnert zich vast nog Tubthumping, hun grote hit).
Samen met The Axis Of Dissent brengt hij in april Stardust to Darwinstuff uit, maar je kan het album al streamen via hun Bandcamp-pagina (waar je het ook al kan bestellen). Deze plaat klinkt heel vrolijk maar vergis je niet: de boodschap die gebracht wordt, is er één van verontwaardiging en protest. Wie dacht dat de protestsong niet meer bestond of wie denkt dat dat zo een lied dan per definitie boos moet klinken, is dit een terechtwijzing. Niet elk nummer is overigens een aanklacht. In de titelsong verwondert de zanger zich over de magie van de fysica en biologie van het leven. 
Verder vind je hier natuurlijk heel veel songs die wél een protest zijn tegen de nieuw verkozen president Trump en zijn regering: gaande van Revolution 9.01 (al single al eerder uitgebracht begin dit jaar) tot Karma won't save us (from Rex Tillerson). Tillerson is, voor wie graag wat achtergrondinfo heeft, de voormalige CEO van ExxonMobile en tegenwoordig minister van Buitenlandse Zaken. 
Het mooie aan dit album is dat Danbert Nobacon alles weet te verpakken in (soms erg Brits klinkende) popsongs waarin heel wat genres de revue passeren. Het levert een gevarieerde en vooral heel leuke plaat op.

Je kan het volledig album hieronder beluisteren:


Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.