26 juli 2016

Bat For Lashes


Geheel in lijn met de titel, The bride, is de nieuwe plaat van Bat For Lashes een zachte, rustige en zalvende plaat geworden, muzikaal dan. Dat is niet altijd het geval geweest bij de albums van Natasha Khan, zoals de artieste eigenlijk heet.
Vanaf opener I do overheerst een berustende houding. Je zou bijna vrezen dat je overromantische muzak voorgeschoteld gaat krijgen doch daar blijft de zangeres gelukkig ver genoeg van weg. Toch is het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn: Honeymooning alone is niet exact de droom van elke vrouw. Het is dan ook een conceptplaat geworden die verhaalt over de bruid die achterblijft nadat haar bruidegom onderweg naar de kerk verongelukt. Het is dan ook verrassend dat we al bij al weinig woede (om zoveel onrecht) door horen klinken en de muziek net zo gelijkmatig klinkt. Tekstueel blijkt de gebeurtenis (niet geheel onverwacht) nochtans wél ingrijpend en reden tot kwaadheid naast het verdriet.
Teleurgesteld hoeven we echter niet te zijn over dit album. Daarvoor is het te mooi. En opnieuw slaagt Bat For Lashes er dus in om schoonheid over ons heen te storten...

Beluister hieronder zelf het volledige album:

Geen opmerkingen: