16 maart 2012

Madrina vraagt...

Een halve maand geleden kreeg ik een blogstokje door, van Madrina nog wel...
Madrina is een jonge vrouw die ik nog nooit echt ontmoette, die ik via via op Facebook leerde kennen (ik geloof dat ze ooit stage deed bij vriendin van me, en er was ook nog een andere gemeenschappelijke vriendin, ik weet niet meer precies hoe het zat...). Haar blog lees ik met plezier, al hebben we soms schijnbaar weinig gemeen.

Ze stelt 11 vragen, die ik één voor één eerlijk zal beantwoorden:

1. Wat drink je elke dag?

Water. Ik lust geen koffie, en geen melk. Thee lust ik wel, maar dat is op sommige (lees: veel) ochtend teveel werk en dus drink ik gewoon water bij mijn boterhammen. Ook 's middags op het werk drink ik water bij mijn boterhammen. Soms kijken mensen mij raar aan, fronsend, dat ik water drink bij brood, en al zeker 's morgens. Wel, ik zal u eens iets vertellen: water is gewoon lekker! En ik drink gewoon kraantjeswater, want dat is MINSTENS even gezond en lekker als flessenwater.

2. Ben je ooit al naar Dendermonde, zijnde mijn (=van Madrina) stad, geweest?

Oei, ik vrees van niet. Want Lebbeke, dat is niet echt Dendermonde hé ;-)
Tja, ik ben er natuurlijk al gepasseerd, en misschien zit er in een ver uithoekje van mijn geheugen, waar ik maar niet bij lijk te raken, toch nog een herinnering aan een zeer kort moment in Dendermonde, maar eerlijk gezegd: Dendermonde ken ik absoluut niet, en totnogtoe heb ik geen enkele nood gevoeld om de stad beter te leren kennen. Maar misschien, Madrina, moet je me maar eens overtuigen waarom ik naar Dendermonde zou moeten komen. Wat denk je dat jullie te bieden hebben dat mij zou interesseren (je kent me een beetje van mijn blog en van Twitter)?
Ik ben zelf al heel benieuwd...

3. Wat is je favoriete kledingstuk?

Dat is een moeilijke. Ik ben dan ook een man, hé !
Maar ik krijg de laatste tijd nogal wat complimenten over mijn blauw/turkoois hemd. Dat het me zo staat... Dat ik er goed uitzie met die kleur... Ik zal al die vrouwen maar geloven, en kom, ik plaats hier dan maar een foto waarop ik het hemd draag:


4. Welk voorwerp uit je kindertijd koester je nog steeds?

Helaas ben ik de voorwerpen die ik in mijn herinneringen het meest koester uit mijn kindertijd kwijtgeraakt intussen, en ik kan niet zo gauw iets bedenken wat ik nog steeds heb, dat ik nog altijd erg koester. Ik heb nog mijn speelgoedautootjes van toen ik klein was, waarmee mijn zoon nu heel graag speelt (en ook nog een hoop ander speelgoed van toen), en ik ben er blij om dat hij daar mee kan spelen, maar koesteren is misschien toch een te groot woord.
En dus kies ik hier toch maar voor iets wat ik mijn herinnering nog steeds liefdevol bewaar.
Ik ben als kind heel jong geopereerd aan mijn hart. Dat betekende jaarlijkse en halfjaarlijkse controles bij de cardioloog, al mijn hele leven lang door, en af en toe toch nog eens een extra langere opname (meestal voor een hoop onderzoeken). Tijdens één van die opnames, was er een stagiair-verpleegster waar ik het erg goed mee kon vinden. Ik vond haar heel leuk, ze maakte mijn ziekenhuisverblijf aangenaam. Alleen als ze me een spuitje kwam geven, had ik dat niet graag, en dan kroop ik soms onder mijn bed als ik wist dat ze zou komen...
Op de laatste dag gaf ze me een kaartje, formaat postkaart, met een eigengemaakte potloodtekening, die ze ook nog eens geplastificeerd had (het was nog lang voor er volop gelamineerd werd). Op dat kaartje had ze een (koning) leeuw getekend, op een troon en met een kroon op. Daaronder stond geschreven : "Sven, stilzitten als deze leeuw, dat zou jij moeten kunnen doen".
Jammer genoeg ben ik het kaartje kwijtgeraakt (ergens in mijn puberteit, denk ik, bij een verhuis naar een andere kamer). Ik weet niet wie die verpleegster (ik ben er bijna zeker van dat ze stage deed) was, en haar naam stond wellicht wel op het kaartje, maar ja...
Dus: mocht iemand zichzelf of iemand die hij/zij kent, herkennen of zich herinneren dat ze me ooit een kaartje gaf met die tekst, geef me een seintje! Je hebt immers mij een prachtig geschenk gegeven: niet zozeer het kaartje (hoewel ik me nog heel goed herinner hoe mooi ik de tekening vond), maar vooral een hele hele mooie herinnering die me al mijn hele leven bijblijft...
(je weet maar nooit, het moet ergens rond het jaar 1980 geweest zijn, vermoed ik...)

5. Wat is je sterrenbeeld?

Boogschutter. Verder heb ik niet zoveel met horoscopen en al, maar ik vond het als kind wel een leuk sterrenbeeld (Keicool en al! Al gebruikten we dat soort uitdrukkingen toen nog niet...) om te hebben, en ik verbeeldde graag in een spel dat ik een boogschutter was (meestal in de gedaante van een ridder). Pijl en boog, het sprak me wel aan.
En wacht eens, is Cupido geen boogschutter? Of nee, laten we dat onderwerp maar onaangeroerd blijven... ;-)

6. Voor welk beroep heb je bewondering?

Bewondering? Dat vind ik niet zo makkelijk te beantwoorden. Er zijn heel wat mensen die ik bewonder, maar een hele beroepsgroep, dat weet ik zo gauw niet. Voor de hand liggend zouden muzikanten zijn, maar zeker niet allemaal (mijn bewondering voor schlagerzangers is écht wel zeer miniem, zeg maar onbestaande...). En ik heb ook heel veel bewondering voor heel wat creatieve mensen, zoals (sommige) regisseurs, acteurs, kunstenaars, schrijvers,... (allemaal m/v trouwens).
En heel eerlijk, ik vind dat mensen in het beroep dat ik uitoefen, ook wel wat bewondering verdienen. Als psycholoog of orthopedagoog doen wij moeilijk uit te leggen, maar waardevol werk, en aangezien we vooral onszelf als belangrijkste instrument hebben, is het toch wel knap van ons dat we het aandurven van onszelf ons beroep te maken...

7. Als je zelf je voornaam had kunnen kiezen, hoe zou je dan heten?

Toen ik verhalen schreef (in het middelbaar en tijdens mijn universitaire studies), heette ik daarin steevast iets Scandinavisch (zoals mijn echte naam ook is, trouwens), of Tim. Een korte naam klonk me nogal kordaat en heldhaftig en zo, en ik wou graag een held, of toch minstens heldhaftig zijn... En ik denk niet dat ik als kind bijzonder blij was met mijn naam (de meeste tijd in de lagere school zaten we met 3 Svennen in de klas), maar ongelukkig was ik er zeker ook niet mee. En ik ben er al lang gewoon blij mee hoor.

8. Bespeel je een instrument?

Méér dan een jaar geleden kocht ik (eindelijk) de electrische gitaar waar ik al meer dan twintig jaar van droom. Het kwam er nooit van, en toen besloot ik om er gewoon voor te gaan. Intussen ken ik 2 akkoorden (wat niet bijster veel is...), en ik oefen veel te weinig. Maar ik hou van de aanwezigheid van mijn gitaar, van mijn gitaar te voelen en vast te houden, van er gewoon losweg op te spelen, en te improviseren, van de klank, van de effecten van de versterker, van hoe het in mijn hoofd allemaal beter klinkt en hoe ik écht plezier voel bij mijn gitaar.
Ik zou er écht eens serieus werk van moeten maken om mijn gitaar te leren bespelen!

(Ik heb ook een mondharmonica, volgde ooit -gedeeltelijk- een cursus bij Wisper, maar hield die niet vol, maar wie weet, als de gitaar ooit lukt, dat ik het toch nog eens probeer...)

9. Neem je liever een bad of een douche?

Een bad, zonder twijfel ! Ik kan genieten van languit in bad te liggen, lekker warm, helemaal ondergedompeld, roerloos. Dat had ik al als kind, en jammer genoeg ben ik voor vele baden (waaronder dat in mijn huidig huis) eigenlijk te groot om er comfortabel languit in de kunnen liggen, maar ik doe het ontzettend graag.
En douchen vind ik eigenlijk niet zo leuk...

10. Heb je broers of zussen?

Ik heb een broer die 2 jaar jonger is, en een zus die 6 jaar jonger is (eigenlijk 5 jaar en 1 maand, maar omdat ik in december verjaar en zij in januari, reken ik toch liever de 6 jaren tussen onze geboortejaren...).
Over hen ga ik hier nu niet veel vertellen, omdat ik niet weet of en in welke mate ze dat leuk zouden vinden.
Ik kwam als kind goed overeen met mijn broer tot we uit elkaar groeiden (vermoedelijk vanaf ongeveer eind lagere school, begin middelbare school), en we beschouwden mijn zus lange tijd als een soort "gezamenlijke tegenstander" omdat ze in onze ogen verwend werd door onze ouders en meer mocht dan wij.
Nu zijn we volwassen en hebben we misschien niet het soort relatie dat andere volwassen broers en zussen met elkaar hebben, maar ik kijk in ieder geval heel anders naar onze kinderjaren en de verhoudingen toen terug, en we kunnen het wel vinden met elkaar. En soms ben ik verwonderd hoe belangrijk ik voor hen blijk te zijn in bepaalde opzichten (want zo voelde ik me lange tijd niet, als iemand die belangrijk zou zijn voor hen).

11 Ben je zelf meter of peter van iemand?

Neen, mijn broer noch mijn zus hebben (al) kinderen, en dat zou de meest voor de hand liggende mogelijkheid tot peterschap kunnen zijn. Ik heb geen levenslange vrienden die mij peter van hun kind hadden kunnen maken.
Ik zou wel graag peter zijn eigenlijk. Ik ben graag vader, en tegelijk denk ik dat een band als peter, dat dat ook nog wel iets voor mij zou zijn.
Nu ja, ik heb 2 kinderen, en dat mijn broer peter is van mijn dochter, vind ik nog altijd de beste keuze die ik ooit maakte. Want onze relatie als broers is niet zoals die van andere, maar hij is een superpeter voor mijn dochter, al haar hele leven lang!

Zo, dat waren ze, Madrina.

En ik geef het blogstokje graag door, met deze 11 vragen, aan Sterre, Nachtbraker, Moeferkoe, Kris, Lievetje en Toomawashi (die ik eigenlijk niet zo goed ken, maar wiens blog hilarisch is bij momenten) :

1. Waarom besloot je ooit te bloggen?
2. Over welke verwezenlijking van jezelf ben je het meest trots?
3. Wat is je favoriet gerecht?
4. Van welk plekje in Gent houd je het meest?
5. Welk boek heeft voor jou écht een nieuwe wereld geopend?
6. Welk talent had je graag gehad, dat je nu jammer genoeg moet missen?
7. Van welk onderwerp zouden je kennissen en familie het meest verwonderd zijn dat je daar eigenlijk ook wel interesse voor hebt?
8. Wat is je favoriet kunstwerk?
9. Waarover zou je graag veel meer weten?
10. Wat staat er nog op je to-do lijstje, waarvan je vindt dat je het toch één keer in je leven zou moeten gedaan hebben?
11. En gezien mijn grote liefde en interesse voor muziek: welk album is jouw absoluut levenslang topalbum, het beste van je hele leven?


Ik ben erg benieuwd...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

komt eraan één dezer. :-)

Yenthe zei

Je hebt gelijk, hij is en blijft mijn superpeter

Anoniem zei

working on it ...

Sven zei

En daar is Toomawashi al : http://toomawashi.com/2012/03/20/all-you-ever-wanted-to-know-about-toomawashi-but-were-afraid-to-ask/

Anoniem zei

Komt in orde, maar miljaar, dat zijn geen gemakkelijke vragen... toch eerst eens even goed nadenken.

Sven zei

Na Toomawashi, nu ook
- Sterre : http://sterreklimt.wordpress.com/2012/03/27/wat-u-al-wist-of-nog-niet-wist/
- Nachtbraker : http://nachtbraker.wordpress.com/2012/04/08/blogstokje/
- Moeferkoe : http://moeferkoe.wordpress.com/2012/03/25/stok/

Bedankt allen !

Sven zei

En hier zijn de antwoorden van Lievetje : http://lievetje.wordpress.com/2012/04/20/blogstokje/

Bedankt !

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.