10 januari 2017

Kassett


Gavin Vanaelst is een student illustratie aan Sint-Lucas in Gent met muzikaal talent. Dat talent spreidt hij onder de naam Kassett tentoon op meerdere releases en sinds vorige week is daar ook het album Ocean memory bijgekomen.
You mag dan al een aardige opwarmer zijn, het feest voor de oren begint pas echt met het oosters aandoende Charme, waarop RIN de Japanse tekst brengt tegen een achtergrond van pulserende beats en hoge tonen. Het oosters sfeertje blijft ook aanwezig, zij het wat meer op de achtergrond, in de titelsong. Kassett speelt met geluiden en vervormt vocalen om tot effecten te komen die je niet altijd zou verwachten. Zo is Touch verrassend rustgevend hoewel je dat niet zou verwachten bij het tempo dat aangehouden wordt. Reckless abandon drijft dan weer op een kinderpianootje zoals we allemaal wel kennen uit onze vroegste kinderjaren, terwijl B.413 abstracte hiphop is zoals ik die vooral van DJ Krush ken. In Yugo baby herken ik dan weer een andere Japanner, Takkyu Ishino. Een schitterende buitenbeentje op deze plaat is dan weer Helena, een song die zich soms openvouwt als een bloem om meteen weer te sluiten.
De rode draad doorheen dit album lijkt toch Japan te zijn, waarvoor we vermoeden dat Kassett een uit de hand lopende fascinatie heeft. Als dat echter ook leidt tot platen als deze, vergeven we hem dat met plezier.
Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.